MaTaDanse

Naast fitness en groepslessen voor volwassenen biedt Fitomania ook danslessen aan voor verschillende leeftijdsgroepen vanaf 4 jaar onder de naam 'MataDanse'. 'MaTaDanse' is een origineel dans- en bewegingsproject dat in september 2010 werd opgericht. Sinds mei 2011 maakt deze nieuwe dansschool in Turnhout mee onderdeel uit van Fitomania, wel nog steeds onder de eigen naam 'MaTaDanse'.

De lessen worden steeds gegeven door Evelyne Van Merode en Lucia Salvo.

Iedereen vanaf 4 jaar kan bij MaTaDanse terecht. Al van jongs af aan wordt men beïnvloed door verschillende dansante impulsen: ritme, ruimtelijke oriëntatie, lichaamsbesef, het bewegen op muziek, enzovoort. Door deze geleidelijk verder te ontwikkelen en een aantal basistechnieken aan te leren, krijgt je persoonlijke dansachtergrond steeds meer vorm. Op een leuke en opbouwende manier wordt er dus aan lichaamshouding, uitstraling en techniek gewerkt. Jaar na jaar stijgt het niveau en wordt de moeilijkheidsgraad van iedere danscombinatie net iets moeilijker. Voor de middelbare jaren is er de keuze uit twee lessen. Naast een uurtje hiphop hebben zij eveneens de kans een uur jazz erbij te nemen. In dit laatste uur wordt er iets meer stilgestaan bij de techniek en de lichaamshouding van de dansers.

Het dansjaar van MaTaDanse bestaat uit twee semesters. Het eerste start begin september en eindigt met de kerstvakantie. Het tweede semester loopt van begin januari tot eind juni. Het dansjaar van MaTaDanse duurt met andere woorden een volledig schooljaar. Hierdoor kan er voldoende tijd en aandacht besteed worden aan de verschillende danstechnieken en -combinaties.

Naast de vaste dansmomenten tijdens het jaar organiseert MaTaDanse ook regelmatig dansstages tijdens de schoolvakanties. Op die manier kan de vrije tijd van de jeugd op een leuke, educatieve en sportieve manier opgevuld worden.

Het hoogtepunt van het dansjaar is een totaal optreden in een cultureel centra in de buurt. Hou de site en onze facebook pagina in de gaten!